Varkenshouderij

Nieuws

Staking Vion komt niet van de grond

Druten - De door vakbond FNV Bondgenoten georganiseerde staking bij de Vion slachterij in Druten kwam vrijdagochtend niet van de grond. Dat meldt De Gelderlander.

Volgens FBV Bondgenoten was er geen sprake van actie. Bijna alle werknemers van Vion, zowel de Nederlandse als hun Poolse collega's, liepen vrijdagochtend gewoon naar binnen om te gaan werken. De productie kwam hierdoor niet in gevaar.

De actiebereidheid was begin vorige week nog groot, zo bleek uit de goed bezochte vakbondsbijeenkomst. Afgelopen donderdagavond verliep het ultimatum voor de directie van Vion om met een beter sociaal plan te komen. Vion heeft aangegeven niet verder te willen onderhandelen.

Vion wil de vestiging in Druten in augustus sluiten. Dat heeft gevolgen voor 180 mensen. Volgens Vion kunnen 70 van de 180 vaste krachten herplaatst worden naar vestigingen elders. De productie wordt overgeheveld naar Boxtel en Groenlo.

Of registreer je om te kunnen reageren.