Varkenshouderij

Nieuws

Opnieuw Afrikaanse varkenspest in Zuid-Rusland

Moskou – De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft opnieuw enkele uitbraken van Afrikaanse varkenspest bekendgemaakt. Het gaat deze keer om uitbraken in de regio Krasnodar in Zuid-Rusland.

In totaal worden als gevolg van deze uitbraken rond de 9.500 varkens geruimd. Het virus is gevonden op een bedrijf op 60 kilometer van Krasnodar. In het district waar de uitbraak is, bevinden zich 24.400 varkens waarvan 21.700 dieren in grote bedrijven en 2.700 in kleine bedrijven van de lokale bevolking. De nu geconstateerde uitbraak is bovendien vlak bij (vijf kilometer) een bedrijf van de Deense investeringsmaatschappij Dan Invest met meer dan 11.000 varkens. Rosselkhoznadzor hanteert een vijf kilometergrens waarbinnen de varkens moeten worden geruimd. Dit betekent dus dat de dieren op het Deense bedrijf de kans lopen te worden geruimd.

Als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest heeft de regering van Wit-Rusland de grenzen gesloten voor alle producten afkomstig van varkens uit de regio's rond Tver en Volgograd.

Of registreer je om te kunnen reageren.