Varkenshouderij

Nieuws 2267 x bekeken 2 reactieslaatste update:31 jul 2012

Open dagen Albert Heijn: geen varkenshouders en vleeskuikenhouders

Zaandam - Onder de bedrijven die klanten van Albert Heijn later deze maand kunnen bezoeken, bevinden zich geen varkensbedrijven en vleeskuikenbedrijven. Dat bevestigt een woordvoerster van Albert Heijn.

Het supermarktconcern geeft als reden op dat het voor deze bedrijven te omslachtig en te moeilijk is in verband met de bedrijfshygiëne en stress onder de dieren om grote groepen consumenten toe te laten in de stallen. Onder de bedrijven die wel bezocht kunnen worden, zijn wel legpluimveebedrijven. Onder meer de Rondeelstallen kunnen worden bezocht.

Albert Heijn organiseert de open dagen bij zijn toeleverende primaire producenten in het kader van het 125-jarig bestaan van de onderneming. Er kunnen akkerbouwbedrijven, melkveebedrijven, glastuinbouw (voedingstuinbouw en sierteelt) en fruitbedrijven worden bezocht.

Communicatiedirecteur Marc van der Lee van Vion begrijpt de keuze van AH wel. "Gezien het beperkte aantal zichtstallen dat er is, is het voor AH inderdaad lastig in te passen." Wel zegt Van der Lee dat beide ondernemingen in gesprek zijn over hoe de verbinding tussen supermarktklant en de varkenshouder verder kan worden ingevuld.

Laatste reacties

  • gerjan slingenbergh

    Alsof op legbedrijven bedrijfshygiene niet belangrijk is.

  • B bob

    De Veehouders staan hopelijk wel met rotte eieren en de gierspuit klaar om de bijbehorende geur aan dit walgelijke 'feestje 'te geven. Ondernemers die zich wel lenen voor dit marketingconcept zouden zich dood moeten schamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.