Varkenshouderij

Nieuws

Non-castratie hoog op agenda in Duitsland

Bonn – Non-castratie van beerbiggen staat hoog op de agenda in Duitsland. Steeds meer partijen die hierbij betrokken zijn, houden zich hiermee bezig.

Dit blijkt na het vijfde rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de Nederlandse en Duitse varkenssector eind vorige maand.

Gé Backus, manager consument en gedrag bij LEI Wageningen UR vertegenwoordigde Nederland als expert op dit gebied. Hij liet weten dat in de afgelopen jaren wetenschappelijke onderzoeken in zowel Nederland als Duitsland onderbouwen dat vlees van ongecastreerde beren door consumenten wordt geaccepteerd. Momenteel is Nederland zo ver dat de vleesverwerkers een constante kwaliteit kunnen leveren en de laatste bedenkingen tegen berenvlees zijn weggenomen, meldt het persbericht.

Duitsland wil in 2017 onverdoofde castratie verbieden. In 2010 werd door verschillende Duitse organisaties al de Verklaring van Brussel ondertekend. De ambitie in deze Verklaring is dat in 2018 wordt gestopt met castreren in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.