Varkenshouderij

Nieuws

Nieuwe adviesnorm voor isoleucine

Werkendam – Het additevenbedrijf Orffa heeft in samenwerking met het Franse bedrijf Ajinomoto Eurolysine de adviesnorm voor het aminozuur isoleucine opgesteld van 51 procent isoleucine ten opzichte van lysine (AID) voor biggen en vleesvarkens.

De nieuwe norm is gebaseerd op een groot aantal studies waaronder die van het Franse onderzoeksinstituut INRA. Uit deze studie bleek dat 48 procent isoleucine ten opzichte van lysine voldoende is. Inclusief een ruime veiligheidsmarge is de nieuwe norm daarom op 51 procent gezet. Verlaging van de norm geeft meer ruimte om het ruw eiwit en dus de kostprijs van het voer te verlagen. Daarnaast is een lager eiwitniveau minder belastend voor het dier en milieu. Volgens Orffa wordt er vaak een te hoge norm voor isoleucine gehanteerd waardoor verlaging van het ruw eiwit lastig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.