Varkenshouderij

Nieuws 569 x bekeken

Meer Amerikaanse bedrijven kiezen voor groepshuisvesting

Houston - De lijst met Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijven die enkel nog zaken willen doen met varkensbedrijven die groepshuisvesting voor zeugen wordt steeds langer.

Het grootste Amerikaanse cateringbedrijf Sysco stapt nu ook over op varkensvlees dat komt van bedrijven die zeugen in groepen houden. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Sysco heeft een marktaandeel in de cateringindustrie van 17,5 procent. Per wanneer deze beslissing moet ingaan is nog niet bekend. Sysco gaat een tijdsplanning maken met haar leveranciers van varkensvlees.

Eerder dit jaar gaven Amerikaanse bedrijven zoals HJ Heinz Company, McDonald's, Burger King, Kroger en Kraft’s Oscar/ Mayer al aan alleen nog vlees te kopen van biggen die afkomen van bedrijven die zeugen in groepen houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.