Varkenshouderij

Nieuws

Kritiek op Canadese subsidies aan varkenssector

Washington - De Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië hebben kritiek op de subsidies die de Canadese overheid uitkeert aan de nationale varkenssector.

Canada is onlangs, samen met Mexico, toegetreden tot de vrijhandelsorgansiatie Trans-Pacific Partnership. Deze organisatie van staten rond de Pacific (de VS, Australië, Nieuw Zeeland, Brunei, Chili, Maleisië, Peru, Singapore en Vietnam) wil zich ontwikkelen tot een vrijhandelszone en heeft daarbij de Europese Unie tot voorbeeld. Voor vrijhandel is een gelijk speelveld nodig en in dat kader is er nu kritiek op de subsidiëring van de Canadese varkenssector. De subsidie zou oneerlijke concurrentie veroorzaken. De Canadese varkenssector heeft de afgelopen jaren veel te lijden gehad van de internationale martkomstandigheden. De sector is gekrompen en de Canadese overheid wil met subsidies de sector op de been houden en versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.