Varkenshouderij

Nieuws 816 x bekeken

Italiaanse inspecteurs nemen Parmaham en varkens in beslag

Rome - Een Noord-Italiaans varkensbedrijf heeft zich niet aan de regels gehouden voor de productie van Parmaham. Dat hebben voedselinspecteurs ontdekt. De varkens kregen dierlijke en plantaardige reststromen uit de voedingsindustrie.

De Italiaanse wetgeving bepaalt dat die reststromen afgevoerd moeten worden naar biogasinstallaties. De afgelopen twee jaar zou op het varkensbedrijf zeker 250 ton 'afval' aan meer dan 2.000 varkens opgevoederd zijn.
De inspecteurs hebben circa 2.300 Parmahammen in beslag genomen. Ook zijn er 750 varkens en 30 ton aan reststromen in beslag genomen. De eigenaar van de varkensfokkerij uit Mantova werd wegens bedrog en handel in illegaal afval aangehouden, net zoals de eigenaar van de twee bedrijven die de reststromen leverden.

De zaak kwam aan het licht toen de gezondheidsinspectie tijdens een routinecontrole een grote hoeveelheid dierlijk afval op de boerderij ontdekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.