Varkenshouderij

Nieuws 2499 x bekeken 3 reactieslaatste update:28 jul 2012

ISN verbaasd over luchtfilterplicht Nedersakische varkenshouderij

Hannover - Nedersaksen is van plan een luchtfilterplicht in te voeren voor alle varkensstallen vanaf 2.000 vleesvarkens- of 750 zeugenplaatsen. Varkenshoudersorganisatie ISN wijst de plannen faliekant af.

Volgens de overheid van de Duitse deelstaat zijn luchtwassers vandaag de dag gangbare techniek en is er geen reden om daarvan geen gebruik te maken. Bij vergunningsaanvragen voor nieuwe stallen moet straks ook altijd een zogenoemd kiemencellenrapport worden overlegd.
Gangbaar is de techniek volgens de ISN helemaal nog niet en als er al een verplichting moet komen, dienen er uitzonderingen te kunnen worden gemaakt, al naar gelang de omstandigheden ter plekke.

Laatste reacties

 • John*

  wat hebben zie hierbij boerderij weer een geweldige fotokeuze. Artikel over luchtwassers en we krijgen zeugen in box die aan het stangbijten zijn :-S hebben jullie een stragiaire van wakker dier aan de gang?

 • brabantsduitserke

  inderdaad en dan ook nog een klets artikel in niedersachen zelf is hier niks over bekend, en ook een vergelijk tussen fokker en mester 2000 varkensplaatsen of 70
  zeugen , dit gaat helemaal nergens over. ik denk dat ze bij de zeugen een 0 vergeten zijn, en dan nog voor ons eens onbekend verhaal.

 • info389

  komkommertijd!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.