Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Heinz stapt over naar diervriendelijker varkensvlees

Pittsburgh - Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf ‘HJ Heinz Company’, onder andere bekend van de ketchup, gaat enkel nog zaken doen met varkensbedrijven die zeugen in groepen houden.

Heinz heeft aangegeven een plan te maken met haar leveranciers over de manier waarop varkensvlees ingekocht gaat worden. Het bedrijf heeft geen specifieke datum aangegeven wanneer het overgaat op enkel varkensvlees van bedrijven met groepshuisvesting voor zeugen.

Naast de ketchup maakt Heinz veel producten waarin varkensvlees verwerkt is. Het gaat hierbij veelal om diepvriesmaaltijden, waaronder maaltijden voor Weight Watchers.

Eerder dit jaar gaven Amerikaanse bedrijven zoals McDonald's, Burger King, Kroger en Kraft's Oscar Mayer al aan alleen nog vlees te kopen van biggen die afkomen van bedrijven die zeugen in groepen houden.Laatste reacties

 • sensia

  Eindelijk! Wat een goed nieuws. Het gaat opvallen dat De Boerderij de signalen uit de maatschappij oppikt dat dierenwelzijn belangrijk is.

 • Mozes

  Sensia, boeren hebben dierwelzijn altijd belangrijk gevonden. Het probleem was alleen dat jijzelf, andere consumenten en de supermarkten alleen op prijs kochten. Dit dwong de boer er toe om te zoeken naar een steeds lagere kostprijs waardoor dierwelzijn in het gedrang kwam. Zelfs nu er zoveel aandacht is voor dierwelzijn blijft de consument op prijs kopen.

 • Mozes

  Vervolg: De enigste mogelijkheid om meer ruimte te krijgen voor dierwelzijn is dat de consument (waaronder jijzelf) gedwongen wordt om diervriendelijk te kopen. Dit kan wanneer de supermarkten niets anders in het schap leggen dan producten die aan bepaalde welzijneisen voldoen. Dat ook de verwerkende industrie zoals Heinz hiertoe overgaat juich ik als boer van harte toe.
  Ik heb al meerdere keren op dit forum er op gewezen dat in een markteconomie de vraag leidend is en het aanbod volgt.

 • joannes

  Helemaal eens Mozes, er is geen boer die zijn beesten wil opsluiten als het niet economisch noodzakelijk is. Laat de regels maar komen, maar dan ook voor iedereen! Ook de consumenten!

 • sensia

  Mijn vegetarische burgers zijn vaak 3x zo duur als een karbonade of kippenpoot. Maar ik eet ze met smaak want zij belasten mijn geweten niet. Toch ben ik het met Mozes en Joannes eens, de consument moet een eerlijke prijs betalen. Etiketten op alle produkten waar je duidelijk kan zien hoe het tot stand is gekomen. Geen plaatjes van lachende varkens of kippen in een weiland, terwijl ze uit een duister hok komen.

 • W Geverink

  Beste sensia. Ik probeer van alles uit. Ook vegetarische burgers. Mijn advies:1. Mishandel je lichaam niet met vegaburgers om een dierenvriend te zijn. 2. ga naar YouTube, Mitchell and webb - Dinner Party.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.