Varkenshouderij

Nieuws 752 x bekeken 2 reacties

Geen onverantwoorde soja in Duits vlees huismerk

Hamburg - De leidende Duitse supermarktketen Edeka mikt bij de productie van vlees van het eigen huismerk op de inzet van binnenlands voer of 'gecertificeerde, meer verantwoorde, transgeenvrije soja'.

Daarmee werft het Edeka-concern op zijn website en in advertenties. Het initiatief is onderdeel dan wel uitvloeisel van een zojuist aangegaan partnerschap voor duurzaamheid met de wereldnatuurorganisatie WNF.

Enkele zaken krijgen bij het streven naar meer duurzaamheid speciaal de aandacht, legt Edeka uit. Daartoe behoort behalve de sojazaak ook het thema hout/papier en tissue, het waterverbruik en de broeikasgasemissie. Edeka maakt zijn huismerkproducten voor een groot deel zelf. Zo heeft het bijvoorbeeld de beschikking over achttien vleeswarenfabrieken in Duitsland.

Laatste reacties

 • willem jan

  ik heb nog steets niet begreepen wat er mis is met transgeene producten.

 • Ishtar

  @willem jan, je bent niet de engiste immers dat zegt de oo RFC, LTO en de Nevidi ook.
  Ze weten ook niet wat er mis is met is als het gaat om 'voedsel' produceren om het massaal toedienen van antibiotica.
  Ook snappen ze niet wat er mis is om geen afstand criteria te maken tussen veeindustrie en burger woningen.
  Ook snappen ze niet dat gezeur om de Q koorts, immers er zijn maar een paar doden bij gevallen, veel redelijk mee en ze waren al zwak, dus who cares?
  Nazi Duitsland snapte ook niet waarom NL zo perfect meewerkte op bestuurdelijk niveau om hun plannen uit te voeren.

  Misschien omdat de veeindustrie, haar belangen behartigers en bestuurdelijk NL gewoon geen geweten hebeen, geen gevoel en alles alleen om geld en korte termijn gaat?

Of registreer je om te kunnen reageren.