Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Duitse zeugenstapel slinkt met 1,4 procent

Wiesbaden - De zeugenstapel in Duitsland is geslonken. Per 1 mei registreerde het Statistische Bundesamt 2,163 miljoen zeugen tegen 2,193 miljoen per 1 november vorig jaar.

Dat betekent een daling van 1,4 procent. Positief voor de biggenproductie is dat het aantal drachtige zeugen echter met 3,3 procent toenam naar ruim 261.000. Ook de vleesvarkensstapel nam toe, in dit geval met 0,5 procent naar 11,85 miljoen. De varkensstapel als geheel steeg, zij het alleen in de bij voorbaat varkensdichtste deelstaten Nedersaksen (plus 4,2 procent) en Noordrijn-Westfalen (4,2 procent). Overal elders leverde de varkensstapel in. De varkensstapel komt in totaal uit op 27,7 miljoen.

Laatste reacties

 • willywolfkamp1

  Ergens zit er iets fout, ik kom op 12.2% tenminste als de 300.000 klopt

 • beertje

  30.000 klopt beter

 • willywolfkamp1

  Ik blijf kritisch, 261.000 dragende zeugen op een totale zeugenstapel van ruim 2.100.000 lijkt me ook niet kunnen.

 • John*

  zobiezo een raar getal dat aantal drachtige zeugen... op woensdag zijn bij mij alle zeugen gedekt = drachtig en vrijdag worden de eerste zeugen pas weer zeug met worp. Valt de teldatum dus op dinsdag, woensdag of donderdag dan heb ik 5% meer drachtige zeugen. Dan op vrijdag zaterdag zondag en maandag...

 • John*

  en 1 mei valt op een dinsdag, dus dat verklaart een hoop!.. 1 mei 2011 viel op een zondag. Als je corrigeert voor die 5% zitten er dus ook 1,7 % minder drachtige zeugen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.