Varkenshouderij

Nieuws 494 x bekeken 1 reactie

Britten profiteren van krimp in varkensstapel Zweden

Londen – De Britse vleessector heeft in de eerste vier maanden van dit jaar 1.811 ton varkensvlees uit kunnen voeren naar Zweden.

Dat is 33 keer zo veel als een jaar eerder, waarmee Zweden nu de zevende afnemer van Brits varkensvlees is. Volgens het varkensschap BPEX komt "deze spectaculaire groei door de snelle krimp van de varkensstapel in Zweden zelf."

In totaal konden de Britten in de periode tot eind april ruim 7 procent meer varkensvlees uitvoeren. De sector verwacht dat de rest van dit jaar verder op te kunnen voeren. Daarbij is de hoop vooral gevestigd op China, waar de markt tot nu toe dit jaar moeilijk is verlopen.

Eén reactie

  • joannes

    Spreken de Nederlandse vlees handelaren geen Zweeds? De Britten redden zich aardig!

Of registreer je om te kunnen reageren.