Varkenshouderij

Nieuws 1039 x bekeken 3 reacties

Britse varkenshouder lijdt al twee jaar verlies

Londen – Britse varkenshouders lijden nu al 22 maanden achter elkaar verlies. Die situatie is de laatste tijd bovendien erger geworden door de opnieuw sterk stijgende voerkosten.

Gemiddeld schiet een varkenshouder in Groot-Brittannië er daardoor nu €22,50 per varken op in. Dat schrijft het varkensschap BPEX in een rapport over de situatie in de sector.

"De laatste maanden zijn de voerkosten sterker gestegen dan de DAPP – de gemiddelde notering van BPEX – waardoor de verliezen voor de varkenshouders verder oplopen,'' aldus het schap. BPEX schat dat het totale verlies voor de Britse varkenssector nu in de buurt van de 250 miljoen euro begint te komen.

Het schap benadrukt daarbij dat de situatie in de rest van de wereld niet veel anders is. ‘’Door de lage koers van de euro stijgen de voerkosten zelfs sneller in andere Europese landen die het merendeel van het naar ons land ingevoerde varkensvlees leveren. Daar komt nog eens bij dat veel varkenshouders in Europa extra moeten investeren in de nieuwe welzijnsregels die per 1 januari 2013 in de EU van kracht worden.’’

Laatste reacties

  • kantoor3

    wat verschrikkelijk voor die britse varkenshouder. 'gelukkig dat het hiert in Nederland allemaal zo erg nog niet is'(of wel soms redactie)

  • joannes

    Met een verlies van 22,50 per varken zal die Straathof wel pijn in zijn buik hebben. Maar gelukkig dat ieder bedrijf zijn eigen rekenmethode en resultaten heeft! John* was tenminste blij met de hogere voerkosten: ¨Nog even op een houtje bijten en dan schieten de prijzen omhoog¨ was zijn commentaar!

  • hertha

    Als de helft van profeten gelijk kreeg, (dat de varkensprijs omhoog schoot),waren we allang miljonair.

Of registreer je om te kunnen reageren.