Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Beursprijzen varkens enkele centen per kilo omlaag

Doetinchem – De beursprijzen voor vleesvarkens dalen volgende week. Geslachte varkens noteren op de beurs 3 cent lager op €1,57 per kilo. Daarmee volt de beurs het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies met zijn prijsdaling.

Dat concern volgt de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften fՙür Vieh und Fleisch met zijn verlaging met 3 cent naar €1,60 per kilo. Het Duitse Vion Nord verlaagt zijn varkensprijs voor volgende week met 5 cent naar €1,58 per kilo. De beursprijs voor levende dieren daalt met 2 cent naar €1,24 per kilo.

Door de prijsdaling van vleesvarkens gaan de biggenprijzen ook omlaag. De beursprijs daalt met 2 euro naar 33 euro per stuk. De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders daalt met €1,50 naar €38,50 per stuk.

Eén reactie

  • Dereek

    En weer een klap in het gezicht van de varkenshouder. Afgelopen maandag was de vraag naar varkens nog zeer goed. Elke Nederlandse slachterij wilde meer varkens slachten, totdat de Duitse maffia dinsdag/woensdag begon te roepen dat de prijs de volgende week (flink) naar beneden zou gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.