Varkenshouderij

Nieuws 1073 x bekeken

Betere groei met groene thee en probiotica

Missouri - Groene thee extract en probiotica (goede bacteriën) hebben een gunstig effect op de groei van varkens. Dit blijkt uit onderzoek van de Sunchon National University in Zuid Korea en de University of Missouri in de Verenigde Staten onder tachtig vleesvarkens.

De proefperiode duurde acht weken. Eén groep dieren kreeg een normaal voer, een groep kreeg voer met een combinatie van groene thee extract en probiotica en de derde groep kreeg voer met alleen groene thee extract. Het groene thee extract werd op een dosis van een 0,5 procent toegevoegd. Het controle voer bevatte 0,003 procent antibiotica.

Uit de studie bleek dat de groei van de dieren beter was in de groep die een combinatie van groene thee extract en probiotica kreeg (in vergelijking met de controle groep). Het vochtgehalte en de sappigheid van het vlees was wel minder dan het vlees van de controledieren. De varkens die enkel de groene thee extract kregen hadden een verhoogde bloedsuikerspiegel. De combinatiegroep vertoonde juist lagere insuline concentraties in het bloed. Insuline wordt aangemaakt als er suiker in het bloed aanwezig is.

Deze studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Animal Production Science.

Of registreer je om te kunnen reageren.