Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

’Beperkte vreugde over 10 procent hogere vleesprijs in 1e halfjaar’

Bonn - De door Duitse slachters betaalde varkensvleesprijzen waren in het 1e halfjaar gemiddeld 1,62 euro per kilo, oftewel 10 procent, hoger dan in de eerste helft van vorig jaar, meldt landbouwmarktbureau AMI.

Volgens het bureau wordt dit positieve beeld echter vertroebeld door het dioxine-schandaal van vorig jaar, waardoor de prijzen toen naar een dieptepunt daalden. Tevens is de stijging naar het oordeel van AMI te gering om de hogere productiekosten te compenseren. De situatie heeft zich aan het begin van de tweede helft van dit jaar verder verscherpt."Zorgenkind is de slepende export en de kwakkelende binnenlandse vraag naar vlees,” aldus het bureau.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    En weer wordt die domme foto geplaatst. Na alle kritiek op deze foto afgelopen week gaat men vrolijk verder.

  • Jonas Brabant

    vwb de foto: ik vrees dat wakker dier inmiddels hoofdsponsor is in Doetinchem, middels subsidiegeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.