Varkenshouderij

Nieuws

Belgische varkensvleessector spant zich in voor QS-akkoord

Brussel - Belpork, beheerder van het Belgische kwaliteitslabel Certus voor vers varkensvlees, en FEBEV, de federatie van Belgische slachthuizen, gaan zich samen inzetten voor blijvende erkenning van het Duitse QS.

De Duitse kwaliteitsbeheerder QS heeft aangegeven na 31 december 2012 Certus niet meer te beschouwen als een evenwaardig kwaliteitslabel omdat het niet meer aan de eisen van QS voldoet. Hierdoor moet Belgisch varkensvlees voor de Duitse markt door QS opnieuw gecertificeerd worden.

Zowel Belpork als FEBEV zijn het eens dat Certus op een aantal punten moet worden bijgestuurd maar over de invulling was nog wat discussie en wrijving tussen de verschillende schakels in de varkenskolom. In het belang van de gehele Belgische varkensketen gaan de twee partijen nu samenwerken om voor 31 december 2012 een akkoord te hebben met QS.

Meer dan een derde van alle Belgische varkenshouders produceert volgens de regels van Certus.

Of registreer je om te kunnen reageren.