Varkenshouderij

Nieuws 2334 x bekeken 1 reactie

'Altijd al gedoe over noteringen'

Odiliapeel - Zolang de NVV al een notering uitgeeft, is er al gedoe over geweest. NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg is niet erg onder de indruk van de bezwaren van een groep vleesvarkenshouders tegen de NVV-biggennotering.

"We hebben een gesprek met ze gehad en ze zullen met voorstellen komen. Dan zullen we het net ophalen."

Zwanenburg heeft als voorzitter geen invloed op de notering, die geheel los van de voorzitter tot stand wordt gebracht door de noteringscommissie. Die noteringscommissie bestaat in meerderheid uit vleesvarkenshouders, volgens de voorzitter.

Zwanenburg wijst erop dat de NVV destijds met eigen noteringen is gekomen omdat de vakbond geen enkele invloed had en ook niet kreeg op de totstandkoming van de andere noteringen. Verder wijst Zwanenburg erop dat varkenshouders niet verplicht zijn te handelen op basis van de NVV-notering.

Eén reactie

  • info95

    Nix aan de hand jongens, gewoon doorlopen

Of registreer je om te kunnen reageren.