Varkenshouderij

Nieuws 1092 x bekeken

‘Wilde zwijnen niet grootste risico varkenspest’

Zuidbroek – Wilde zwijnen zijn niet het grootste risico wat betreft de insleep van varkenspest. Dat zei CVO Christianne Bruschke tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee.

Bruschke geeft aan dat de handel en het voeren van swill een groter risico vormen. Groot probleem is dat in de praktijk over het algemeen een uitbraak van varkenspest pas laat wordt ontdekt. "In de praktijk pas na vier weken", zegt Bruschke. LTO-vakgroepvoorzitter Varkenshouderij Annechien Ten Have roept de handel op om varkenshouders bij twijfel te wijzen op de mogelijke besmetting met varkenspest. "Bij twijfel aan varkenspest doe je een snelle test", aldus Ten Have.

Of registreer je om te kunnen reageren.