Varkenshouderij

Nieuws 1029 x bekeken 2 reacties

Vleessector blij met stappen voor duurzaam vlees

Zoetermeer – De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is blij met de stappen die de supermarkten gaan zetten om alleen duurzaam vlees te verkopen. Of de slachterijen en verwerkers er financieel beter van worden is nog niet bekend.

“Als belangenbehartiger voor de vleessector juichen wij de initiatieven van het CBL toe om supermarkten een eerlijke prijs te laten betalen voor duurzaam vlees”, zegt voorzitter Jos Goebbels van de COV. Goebbels benadrukt dat het nog niet duidelijk is om welke meerprijs het gaat. “Dit moeten we de komende tijd helder krijgen. Of de meerprijs ook één-op-één wordt doorberekend aan de veehouders is ook nog niet bekend. Evenmin of slachterijen en verwerkers meer gaan verdienen”, aldus Goebbels.

Toch is de COV blij met de toezeggingen van het CBL maar benadrukt dat de sector al lange tijd bezig is om de duurzaamheidsslag concreter te maken. “We zijn al heel ver in het doorvoeren van duurzaam vlees. Op het gebied van sterrenvlees en duurzame soja bijvoorbeeld hebben we al grote stappen gezet. Het gaat nu om de volumes en het duidelijk krijgen welke andere voorwaarden de supermarkten gaan stellen aan duurzaam vlees. We moeten helder krijgen wat we verstaan onder de term duurzaamheid en welke extra voorwaarden daar aan vast moeten hangen. Slachterijen kunnen snel omschakelen maar het aanpassen van het bedrijfssysteem voor veehouders kost meer tijd”, aldus Goebbels.

Laatste reacties

  • kantoor3

    we moeten onszelf als sector niet verloochenen als het om productiewijze gaat.
    Het is dus absoluut niet zo dat de gangbare produktie zoals we die op dit moment hanteren 'slechter' is dan het zg duurzaam produceren. Ik heb het als eens vaker gezegd; laat de vleeswereld eerst maar eens de kostprijs voor het gangbare betalen en daarna een meerwaarde voor meer eisen(wensen,sterren enz). Hou er rekening mee dat 70% van onze produktie voor export bestemd is.

  • brabantsduitserke

    en als er dan niet genoeg wordt verkocht gaat het duurzaam in de reclame of duurzaam in de export. soms moet ik er duurzaam van kotsen. vion gaat in druten
    duurzaam naar de kloten , kunnen zoveel hardwerkende mensen duurzaam naar de sociale dienst .

Of registreer je om te kunnen reageren.