Varkenshouderij

Nieuws 1358 x bekeken 5 reacties

Vion houdt varkensprijs, net als de Duitsers, gelijk

Het Nederlandse varkensvleesbedrijf Vion wijkt deze week met zijn varkensprijs niet af van de notering van zijn Duitse concurrenten. Die hielden hun prijzen afgelopen vrijdag allemaal onveranderd op €1,68 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw.

Vion sluit zich daar met zijn Nederlandse notering bij aan, maar die prijs geldt dan wel inclusief btw. Daartegenover hebben Duitse slachterijen een ander classificatiesysteem, waardoor Nederlandse varkens daar weer een korting op de prijs krijgen.

De afzet van varkensvlees valt wat tegen na Pinksteren. Toen gingen de worstjes en speklappen voor de barbecue als warme broodjes over de toonbank. Door het koude en natte weer is de lust om te barbecuen weer over. Dat remt de verkoop van varkensvlees.

Laatste reacties

 • Varken Venray

  Wat is het volgende lulverhaal :??
  'nederland ligt na 3 wedstijden uit het EK. De nederlandse consument heeft geen zin meer in een BBQ na dit verlies. Hierdoor gaat de prijs wederom niet omhoog.

  Het olympisch team gaat niet de goede kant op. De nederlandse burger is in een depressie beland een BBQ verlopig niet meer. Hierdoor gaan de prijzen dalen of blijven het zelfde.


  enz enz enz

  Als wij het van die 1 keer in de 2 of 4 jaar van 6 weken moeten hebben v an het EK of olympische spelen is het toch wel dramatisch!!

 • groot7731

  @Varken Venray, de prijs wil niet stijgen want er zijn geen tekorten. Dat weten we met zijn allen al een paar jaar maar niemand doet er iets mee. De fokvarkenstapel blijft nagenoeg op peil door de expansie van de megastallen en de zeugen brengen jaarlijks meer biggen groot. De overtollige biggen werden afgezet in het land van de EK, dus daar hebben ze nu ook voorraad.

 • detelg1

  Precies groot7731, en dan produceren we ook nog zo veel varkens die allemaal te vreten moeten hebben. Als we er eens wat minder hadden in Europa dan was dat voer ook niet zo duur. Plus hogere opbrengsten. Wie kan er de regie nemen om er eens wat minder te produceren??

 • kalkar

  Het kwartje begint te vallen. Zo dom zijn die varkensboeren nu. Ze hangen zichzelf op. Maar niet getreurd: volgend jaar wordt het beter.

 • Biggemans

  Ik GOOGLE mijzelf SUF om te weten te komen wie nog WEL financieel sterk genoeg is,en dat weet ik inmiddels. Ik heb met mijn afnemer extra afspraken gemaakt 75/110 kilo in het gewichtstraject.(buiten mijn zg huiskamergroepje om) Dus er is inkooppotentie genoeg.
  Mijn broer René (3300) gaat dat binnenkort ook doen, hij heeft het alleen nu megadruk in de aardbeien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.