Varkenshouderij

Nieuws

Twintig fokbedrijven minder voor Topigs

Vught – Het afgelopen jaar zijn zo’n 20 fokbedrijven van Topigs gestopt als fokker. Een deel van deze bedrijven is helemaal gestopt; anderen gaan door als vermeerderaar.

In totaal gaat het om zo’n 6.000 zeugenplaatsen voor de subfokkerij. Op dit moment zijn er nog ongeveer 30.000 fokzeugen op ruim 100 fokbedrijven.

Volgens Topigs woordvoerder Peter Loenen voert het bedrijf geen actief beleid om fokkers te weren. “Het initiatief ligt bij de bedrijven zelf. Er is sprake van natuurlijk verloop mede onder invloed van de martomstandigheden.”

De bedrijven die gestopt zijn liggen gelijkmatig verspreid over heel Nederland. De omvang van de berenfokkerij is veel minder aan verandering onderhevig. “De berenfokkerij is een wereldwijde activiteit, waarbij de Nederlandse fokkers ook produceren voor de internationale markten en andersom”, aldus Loenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.