Varkenshouderij

Nieuws 441 x bekeken

Smithfield: 361 miljoen dollar winst

Smithfield - Smithfield Food Group behaalde over het afgesloten fiscale boekjaar een netto winst van 361,3 miljoen dollar (287 miljoen euro).

Het is het op één na beste resultaat dat de producent en verwerker van varkens ooit behaald. De omzet steeg met 7 procent naar 13,1 miljard dollar (10,4 miljard euro). De afzet van voorverpakt vlees steeg met 5 procent. De export groeide met 35 procent in waarde en 24 procent in volume. Deze resultaten heeft de wereldwijde onderneming bekend gemaakt.

De resultaten in het vierde kwartaal van het boekjaar stonden echter onder druk. Dit heeft vooral te maken met de gestegen voerprijzen. Het kwartaal is afgesloten met een netto winst van 79,5 miljoen dollar (63,1 miljoen euro). De omzet steeg met drie procent tot 3,2 miljard dollar (2,5 miljard euro).

Vooral in de productie van varkens heeft Smithfield te maken gehad met sterk gestegen kosten als gevolg van de hoge voerprijzen.

Topman Larry Pope is optimistisch voor het komende boekjaar. Hij meldde verder te willen gaan in productvernieuwing en groei in de export te verwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.