Varkenshouderij

Nieuws

Russen nemen geen actie in AVP

Moskou – De recente uitbraken van Afrikaanse varkenspest zijn te wijten aan nalatigheid van de veterinaire diensten.

Dat zegt de Russische Voedsel en Warenautoriteit Rosselkhoznadzor naar aanleiding van de meest recente uitbraken van de ziekte in de Volgograd-regio, in het zuiden van Zuid-Rusland.

Sinds het begin van dit jaar zijn er in dit gebied vier grote uitbraken geweest. Volgens vertegenwoordigers van Rosselkhoznadzor zijn de nieuwe uitbraken te wijten aan de nalatigheid van de veterinaire diensten van de regio."Na de eerdere uitbraken dit jaar in de Volgograd-regio hadden we gevraagd om continu preventieve maatregelen, zoals quarantaineposten op alle wegen die leiden tot de uitbraakgebieden. "Dit is echter niet gebeurd”, aldus een woordvoerder van Rosselkhoznadzor.

Of registreer je om te kunnen reageren.