Varkenshouderij

Nieuws 1417 x bekeken

Regulier varkensvlees Jumbo nu met Milieukeur

Den Haag – Het reguliere varkensvlees van Jumbo heeft een officieel keurmerk van SMK (Stichting Milieukeur) gekregen.

Het vlees krijg hiermee het Milieukeur-logo op de verpakking. Naast varkensvlees Milieukeur verkoopt Jumbo ook Jumbo Bewust-varkensvlees met 1 ster-Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming en biologisch varkensvlees onder Bio+ met 3 sterren-Beter Leven kenmerk.

Bij de productie van producten met Milieukeur is er naast de focus op dierenwelzijn onder andere ook aandacht voor een lagere milieubelasting en arbeidsomstandigheden. Zo worden bijvoorbeeld minder schadelijke grondstoffen, normen voor een lager energie- en waterverbruik gehanteerd. Verder worden milieuvriendelijkere verpakkingen gebruikt. Milieukeur houdt eveneens rekening met zaken als gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid. De certificatieschema's worden beheerd door de SMK, onder verantwoordelijkheid van de Colleges van Deskundigen agro/food en non-food.Of registreer je om te kunnen reageren.