Varkenshouderij

Nieuws 315 x bekeken

RIVM ontvangt minder vee-MRSA

Bilthoven - In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er minder MRSA-isolaten binnengekomen bij het RIVM, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de resultaten van de nationale surveillance van MRSA-infecties.

Tot en met week 20 van dit jaar werden er 1125 isolaten ingestuurd voor analyse. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er 1172. Ook het aantal veegerelateerde MRSA-isolaten is dit jaar verminderd, van 504 naar 469.
Het RIVM verzamelt al ruim twintig jaar epidemiologische en microbiologische gegevens over MRSA (de nationale surveillance) om het beleid met betrekking tot de bestrijding steeds te kunnen te evalueren. De varkenshouderij en vleeskalverhouderij zijn de sectoren waar de meeste MRSA voorkomt. Naar schatting is meer dan 70 procent van de gangbare Nederlandse varkens besmet met de veegerelateerde MRSA.

Of registreer je om te kunnen reageren.