Varkenshouderij

Nieuws

Productiviteit Britse varkenshouderij omhoog

Londen – Het aantal per zeug geslachte varkens is in Groot-Brittannië vorig jaar verder toegenomen naar gemiddeld 21,3.

 

Twee jaar eerder lag dat nog op 19,5 terwijl rond 2005 een dieptepunt werd bereikt van 16,6 geslachte varkens per zeug. De opgaande lijn lijkt dit jaar door te gaan met een gemiddelde van 21,8 in het eerste kwartaal.

Dat blijkt uit cijfers van het varkensschap BPEX. De Britse varkenshouderij probeert de laatste jaren de productiviteit gestaag op te voeren, onder meer met een aantal programma’s om de gezondheid van de dieren te verbeteren en ziekten uit te bannen. Dat leidt er toe dat het aantal biggen per worp ook voortdurend groter wordt. Afgelopen jaar kwam het gemiddelde hier uit op 11,4 dieren vergeleken bij een dieptepunt van 10,7 rond 2005. De beste Britse varkenshouders komen tot gemiddeld 12,17 biggen per worp. Daarbij blijkt het aantal biggen bij scharrelvarkens wat lager te liggen dan bij dieren die binnenshuis worden gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.