Varkenshouderij

Nieuws 914 x bekeken

Positief resultaat Deense varkenshouders

Kopenhagen - De Deense varkenshouderij draait dit jaar met positieve resultaten terwijl de vooruitzichten voor 2013 een verdere verbetering beloven.

Dat meent de bedrijfseconomische en vaktechnische dienst van de varkenshouderij, VSP.

De positieve ontwikkeling hangt samen met een verbetering van de vleesprijs. Dat geldt ook voor de EU als geheel wegens de licht dalende productie.

Weliswaar werken de hoge graanprijzen de resultaatvorming aan de andere kant tegen, maar daar merkt een groot deel van de Deense varkenshouderij weinig van omdat er sprake is van een grote van zelfbevoorrading. Gemiddeld komt 60 procent van het voergraan uit eigen teelt. Gerekend per vleesvarken draaien de Denen een resultaat van 0,40 euro. De beste 25 procent haalt echter ruim 9 euro euro per vleesvarken. Volgend jaar wordt volgens de prognose van dit moment gemiddeld ruim 8 euro per vleesvarken gehaald, terwijl de beste 25 procent dan een resultaat van tegen de 17 euro verdient, gelooft VSP.

Of registreer je om te kunnen reageren.