Varkenshouderij

Nieuws 530 x bekeken

Minder zeugen in Zuid-Duitsland

München/Stuttgart - De zeugenstapels in de biggenexporterende Zuid-Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Beieren zijn behoorlijk geslonken.

Dat blijkt uit de tellingen van de statistische bureaus. In Beieren leverde de zeugenstapel ten opzichte van een jaar geleden 6,8 procent in, in Baden-Württemberg 8,2 procent. In Beieren telden de statistici concreet krap 1,49 miljoen zeugen; in de zuidelijke buurdeelstaat Baden-Württemberg ruim 198.000. Een kleinere zeugenstapel had Baden-Württemberg voor het laatst in 1967. De twee deelstaten zijn van oudsher belangrijke biggenleveranciers van de vleesvarkenshouderij in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, een markt waar ook de Nederlandse en Deense zeugenhouders sterk meespelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.