Varkenshouderij

Nieuws

Groei Europese uitvoer varkensvlees voorbij

Brussel - De groei van de Europese uitvoer van varkensvlees is voorbij. In de eerste twee maanden van dit jaar verdween nog fors meer varkensvlees van Europese bodem naar derde landen. Die groei is in maart en april verdwenen.

Sterker nog: in die maanden liep de Europese uitvoer wat terug ten opzichte van dezelfde maanden in 2011. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De 27 Europese lidstaten exporteerden in april 243.000 ton varkensvlees. Dat is 3.000 ton minder dan in dezelfde maand van 2011. De totale Europese export van varkensvlees kwam in de eerste vier maanden van dit jaar uit op bijna 1,04 miljoen ton. Dat betekent een groie met 6,6 % ten opzichte van dezelfde periode van 2011. Rusland nam 3 % minder af met 262.000 ton. De Europese export naar China is daarentegen ruim verdubbeld naar 157.000 ton en ligt op hetzelfde niveau als Hongkong.

Of registreer je om te kunnen reageren.