Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Duitse varkensprijzen stijgen niet

Frankfurt - Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vrijdag onveranderd op €1,68 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Daarmee hebben de Duitse organisaties van varkenshouders de schade een beetje weten te beperken.

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies gaf eerder deze week aan zijn varkensprijs met 5 cent per kilo te willen verlagen. Dat is dus niet doorgegaan.

Het aanbod van vleesvarkens is krap. Daarom rekenden varkenshouders op een prijsverhoging. Zij komen bedrogen uit. Door de lagere temperaturen loppt de afzet van varkensvlees niet meer zo goed als vlak voor Pinsteren. Toen vlogen de barbecuepakketten de deur uit. Slachterijen weigerden toen hun varkensprijzen te verhogen. De stemming is inmiddels helemaal omgeslagen, zodat een gelijkblijvende prijs het maximaal haalbare is.

Laatste reacties

 • burger

  ik heb geen varkens maar volgens mij worden jullie ge...... waar je zelf bij staat.

 • varkenshouder1

  Dat heb je dan goed gezien Burger....

 • Herbert

  Ik snap het effe niet, ik hoor van vrienden en familie die in de vleesverwerkende industrie zitten dat er sinds vorige week al volop gedraaid word voor de bbq en de komende EK. Beperkte aanvoer van vleesvarkens en vraag voor de bbq en evenementen, dan zal die prijs toch volgende week moeten knallen!!!!

 • jang

  en jonny hoogenkamp had laatst €2,00 voorspeld ??

Of registreer je om te kunnen reageren.