Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown elk uur een container naar China

Randers - Slachtconcern Danish Crown stuurt ongeveer elk uur een container met varkensvlees of producten van slachtvarkens rechtstreeks naar China.

Dit deelt directeur communicatie Anne Villemoes mee. Zij wil niet zeggen om welke producten het exact gaat. Dit zullen voor een groot deel producten zijn als poten, koppen, snuiten, oren en organen. Gemiddeld elk uur een container verschepen levert voor dit jaar een export naar China op van bijna 250.000 ton. In een zeecontainer gaat ongeveer 28 ton. Rechtstreekse export naar China levert grote financiële voordelen op. Producten die in de Westerse wereld amper geld opbrengen gaan voor een goede prijs naar China. Alleen door China gecertificeerde bedrijven kunnen rechtstreeks naar China exporteren. In Nederland zijn dit Vion en Van Rooi Meat.

Of registreer je om te kunnen reageren.