Varkenshouderij

Nieuws 562 x bekeken

Brits varkensvlees op weg naar China

LONDEN – Voor het eerst is deze week een partij Brits varkensvlees op weg gegaan naar China. Het diepvriesvlees wordt geleverd door Tulip, de Britse dochter van Danish Crown.

Groot-Brittannië heeft enkele weken geleden na jarenlange voorbereidingen de benodigde vergunningen gekregen voor de export van varkensvlees naar China. In dat kader zijn Britse vleesbedrijven en opslagplaatsen bezocht door vertegenwoordigers van de Chinese inspectiediensten. Eerder deze week is de export ook daadwerkelijk op gang gekomen, meldt de National Pig Association. "Dit is een belangrijke stap, niet alleen voor Tulip maar voor de hele Britse varkenssector", aldus exportmanager Martin Sauer van Tulip. Volgens bestuursvoorzitter Stewart Houston van het varkensschap BPEX kan de handel naar China uiteindelijk zeker 60 miljoen euro per jaar extra in het laatje brengen.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.