Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Biomassa bedreigt Britse varkenshouderij

Londen – Het openen van steeds meer energiecentrales die op biomassa draaien, vormt een bedreiging voor de Britse varkenshouderij.

''De steun die de overheid geeft aan biomassa heeft ernstige onbedoelde gevolgen voor de varkensproductie,'' zegt de National Pig Association.

Langs de Britse kust worden op dit moment weer twee nieuwe biomassa-bedrijven gebouwd, één bij Hull en de andere bij Norfolk. De bedrijven achter die projecten stellen dat ze stro uit een straal van hooguit 50 kilometer aanvoeren maar volgens de NPA kopen ze de stromarkt in een veel groter gebied leeg. ''Er is lang niet voldoende stro voor al die extra afnemers. De akkerbouwers krijgen het advies om het in te ploegen omdat ze anders meer kunstmest moeten gebruiken en voor ons in de varkenssector wordt stro steeds duurder en daarmee straks onbetaalbaar, als we het al kunnen krijgen,'' aldus de bond van varkenshouders.

Eén reactie

  • kok999

    Die 50 Km houdt waarschijnlijk verband met transport over de weg. De locatie aan de kust is heus niet alleen voor het koelwater.

Of registreer je om te kunnen reageren.