Varkenshouderij

Nieuws 7383 x bekeken 4 reacties

Beursprijs varkens fors omlaag

Doetinchem – Nadat Duitse slachterijen hun varkensprijzen vrijdagmiddag al met 5 cent hadden verlaagd naar €1,63 per kilo, volgt de beurs vrijdagavond met een prijsdaling van 6 cent naar €1,60 voor geslachte varkens.

Voor levende varkens noteert de beurs 4 cent lager op €1,26 per kilo. De opbrengst van varkensvlees zakt diep weg door de tegenvallende temperaturen. De extra exportmogelijkheden naar Polen compenseren die prijsdaling niet. De beursprijs voor biggen daalt met €3,50 naar €38,50 per stuk.

Laatste reacties

 • gerard364099

  B A L V U boeren alle landen verenigd u zo word het niet wat er hebben verkeerden te veel macht

 • ikkethuis

  er kan telkens wel een reden gezocht worden waarom de prijs zakt of niet omhoog gaat, maar de supermarkt betaald gewoon niet meer want er zijn er genoeg, en ze moeten zelf stunten met prijzen om klanten te trekken. En dit zal op deze manier als er niet iets drastisch gebeurd nog wel jaren zo doorgaan, want zo is het immers ook altijd geweest, of er moest een tekort zijn.

 • joannes

  Zolang er een straf op bedrijfsbeëindiging staat, en er subsidies gegeven worden voor ¨verbeteringen¨ zal er een overschot zijn en boeren de boeren tegen elkaar omdat ze overschotten creëren.

 • John*

  we zitten gewoon in een volwassen markt, de groei is eruit. Wil je resultaat nu verbeteren is het een kwestie van kosten verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.