Varkenshouderij

Nieuws

Amerikaanse rechter: FDA moet werk maken van terugdringen antibiotica

Washington – De Amerikaanse voedsel en warenautoriteit FDA (Food and Drug Administration) is deze week door een federale rechtbank op de vingers getikt.

Rechter Theodore Katz van de federale rechtbank in New York verordonneerde dat de FDA werk moet maken van het terugdringen van het antibioticaverbruik in de veehouderij.

De uitspraak komt twee maanden na een rechtelijke uitspraak die de FDA opdroeg het non-therapeutische gebruik van penicilline en tetracycline in diervoeders te verbieden, tenzij de sector zou kunnen bewijzen dat er geen risico’s voor de volksgezondheid aan dit gebruik zijn verbonden.

Verschillende maatschappelijke organisaties in de VS lobbyen voor een terugdringing van het non-therapeutische gebruik van antibiotica in de veehouderij. Tot nu toe komt de FDA niet verder dan handleidingen uit te geven voor een deskundig gebruik van antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.