Varkenshouderij

Nieuws 747 x bekeken

KDV stopt samenwerking met Milieukeur

Oudewater - Met ingang van donderdag 28 juni gaat de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) – in goed overleg met SMK (Stichting Milieukeur) – afzonderlijk verder met haar activiteiten.

KDV zet de activiteiten los van Milieukeur voort als zelfstandige stichting met een eigen keurmerk dat is gecertificeerd door het onafhankelijke certificatiebureau CGD B.V.

Voor KDV betekent de stap een markeringspunt in de succesvolle ontwikkeling van het ketenconcept. KDV stond in 1997 mede aan de wieg van de Milieukeur-certificering voor varkensvlees en heeft sindsdien samen met SMK vele innovaties bereikt op het gebied van milieu en dierenwelzijn. “Bij KDV kijken we dan ook zeer positief terug op de jarenlange, goede samenwerking met SMK. We hebben echter nu een zodanige kritische massa bereikt, dat we onze horizon kunnen en moeten verleggen”, aldus Jaap de Wit Sr.

De belangrijkste reden voor deze stap is een verschil in focus. KDV is uitgegroeid tot een succesvol en onderscheidend keurmerk met zo'n 250 boeren. Vanwege de scherpe gerichtheid op innovatie heeft KDV – bovenop op de huidige eisen van Milieukeur - verschillende eigen waarborgen geïntroduceerd. KDV is voornemens nog in september van dit jaar met nieuwe criteria te komen die de keten nog krachtiger zal profileren in de richting van retail en consument. Keten Duurzaam Varkensvlees is gestart in 1997 met als doel op een duurzame manier varkens te houden, sindsdien hebben vele ontwikkelingen plaatsgevonden. Inmiddels is KDV uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen varkenshouders, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten. Samen maken ze afspraken over de wijze van produceren. 

Of registreer je om te kunnen reageren.