Varkenshouderij

Nieuws 487 x bekeken

Wageningen ontwikkelt virtueel bedrijfsbezoek

Wageningen - Varkensnet, Varkens Innovatiecentrum (VIC) Sterksel en Dairy Campus hebben een systeem ontwikkeld waarmee boeren bij elkaar in de stal kunnen kijken.

Wageningen - Varkensnet, Varkens Innovatiecentrum (VIC) Sterksel en Dairy Campus hebben een systeem ontwikkeld waarmee boeren bij elkaar in de stal kunnen kijken. Dit meldt Wageningen UR Livestock Research. Het systeem heeft als voordeel dat er optimaal kennis kan worden uitgewisseld zonder dat de deelnemers bij elkaar op bezoek komen. Hierdoor worden eventuele insleeprisico's van ziekten en dergelijke voorkomen.

Op VIC Sterksel en de Dairy Campus in Goutum bij Leeuwarden zijn draadloze netwerken gerealiseerd om virtueel bezoek mogelijk te maken. De onderzoekers leggen verder de laatste hand aan een mobiele koffer met apparatuur die eenvoudig kan worden opgesteld. De ondernemer kan met een camera en een microfoon de stal in en communiceren met zijn bezoekers. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld aangeven waarop de camera moet focussen om zo een duidelijk beeld te krijgen van het bezochte bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.