Varkenshouderij

Nieuws 2827 x bekeken 1 reactie

Vlees krulvarken gezonder dan vis

Sterksel - Vlees van het Hongaarse krulvarken bevat twee tot drie keer zoveel omega 3 vetzuren dan vis.

Dat meldt varkensinnovatiecentrum Sterksel. Het proefbedrijf ziet daarom mogelijkheden in dit ras voor commerciele houderij. Het zou volgens het proefbedrijf een aantrekkelijk alternatief kunnen zijn voor consumenten die bereid zijn meer te betalen voor een gezond stukje varkensvlees. Het proefbedrijf heeft een koppel van deze varkens lopen op het bedrijf om inspiratie te bieden voor varkenshouders.

Eén reactie

  • Mels

    Nou daar gaan we,varken is gezonder dan vis,dat wist ik al een tijdje,een vis zwemt namelijk in ons open riool ,een varken staat in een schone stal.Al blijft een harinkie of een gerookt palinkje wel lekker op zijn tijd natuurlijk.Hebben we trouwens hierbij de visserij om zeep geholpen of mogen die nog wel vangen?

Of registreer je om te kunnen reageren.