Varkenshouderij

Nieuws 1300 x bekeken

Vion, Westfleisch en Tönnies: gegarandeerde afname van beren zonder prijskorting

Düsseldorf - Vion, Westfleisch en Tönnies waarborgen de afname van beren zonder korting op de prijs. Dat meldt de Duitse varkenshouderorganisatie ISN.

Volgens de ISN geven de drie leidende slachters deze garantie in een gezamenlijke verklaring en openen zij daarmee een mogelijkheid om de verdovingsloze castratie van biggen te beëindigen. Eén van de doorslaggevende motieven voor het initiatief is het beleid van ketenbeheerder QS dat per 1 juli de identificering van berenvlees met geurafwijkingen met het menselijke reukorgaan verplicht gaat stellen. De menselijke neus houdt die functie tot er een effectieve elektronische geurdetector op de markt is. Twee andere factoren zijn eveneens van belang, namelijk de zg. Düsseldorfer Verklaring van de vleesbranche die voorziet in afschaffing van biggencastratie per 2018. Voorts mikt de regering in Berlijn op de invoering van een verdovingsplicht per 2017.

Of registreer je om te kunnen reageren.