Varkenshouderij

Nieuws 959 x bekeken 3 reacties

Varkenshouderij Oekraïne verslechterd

Kiev - De varkensvleesproductie in Oekraïne is de eerste drie maanden van 2012 gedaald met 2 procent ten opzichte van vorig jaar.

De productie tot en met maart kwam uit op 731.400 ton. De daling in productie is het gevolg van de daling in de varkensstapel met 9,9 procent aan het eind van april tot 7,2 miljoen varkens. Vooral de grote varkensbedrijven zijn flink terug gelopen in het aantal dieren, rond de 11 procent tot 3 miljoen varkens. De kosten voor het produceren van varkensvlees is tussen de 7 en 10 procent gestegen en heeft veel boeren moeten besluiten te krimpen of het bedrijf te sluiten. Als gevolg hiervan heeft Oekraïne de laatste maanden 30 tot 40 procent meer varkensvlees en pluimveevlees geïmporteerd dan normaal.

Laatste reacties

 • John*

  zulke berichten geven hoop op een betere prijs! De grote daling in het aanbod moet er blijkbaar nog aankomen.

 • zeugenbedrijf1

  toch raar dat de graanschuur van europa waar volop voer beschikbaar is ,mest mij geen probleem lijkt,en geen varkensrechten of pluimveerechten bestaan,niet in staat is te concureren met de rest van de wereld.

 • Flyinghollander

  Zeugenbedrijf,
  omdat niet alle bedrijven modern zijn en er effiecent zijn.
  Daarnaast dumpt Europa er veel vlees, waardoor de prijs nogal op en neer gaat. Tot 1.10 euro kg levend gewicht tot veel hoger en dan komt er weer dump.

Of registreer je om te kunnen reageren.