Varkenshouderij

Nieuws 480 x bekeken

VS produceert meer varkens- en pluimveevlees

Washington - De Verenigde Staten zal naar verwachting meer vlees produceren in 2013 in vergelijking met 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Vooral de productie van varkensvlees en pluimveevlees draagt bij aan de productieverhoging, zo heeft USDA geraamd. De productie van rundvlees zal minder hard groeien.

De groei in varkensvleesproductie heeft niet te maken met de groei in het aantal bedrijven, maar met de groei in het aantal biggen per zeug en de zwaardere karkasgewichten. De groei in pluimveeproductie in 2013 zal het gevolg zijn van lagere voerkosten in dat jaar.

Naar verwachting zal de productie van varkensvlees in het eerste kwartaal van 2013 uitkomen op 2,69 miljoen ton (ten opzichte van 2,66 miljoen ton in het eerste kwartaal van 2012. Voor pluimveevlees wordt een productie van 4,17 miljoen ton geraamd voor het eerste kwartaal in 2013. Dat is meer dan de 4,12 miljoen ton die in dezelfde periode dit jaar geproduceerd wordt. USDA verwacht dat in 2013 ook meer varkensvlees en pluimveevlees geëxporteerd gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.