Varkenshouderij

Nieuws

'Structuurontwikkeling Duitse varkenshouderij krijgt flinke duw'

Bonn - De structuurontwikkeling in de Duitse varkenshouderij krijgt in verband met de verplichte groepshuisvesting van drachtige zeugen met ingang van volgend jaar een flinke duw. Daarvan gaat het Zentralverband der Deutschen Schweineproduktion (ZDS) uit.

Dat een tijdelijke verkrapping van het aanbod aan biggen en vleesvarkens ontstaat is volgens deze organisatie 'voorstelbaar', maar onder alle omstandigheden zal een aantal zeugenhouders ermee stoppen terwijl anderen de gelegenheid te baat nemen om te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit. Hoe ver de Duitsers zijn met de overschakeling op groepshuisvesting is nogal onduidelijk. Het enige min of meer officiële cijfer is van het landbouwministerie in Berlijn dat schat dat per begin dit jaar 31 procent de overstap had gemaakt. Wel is het voor ZDS duidelijk dat de zeugenhouderij de afgelopen jaren niet heeft kunnen reserveren voor deze overstap. Die wetenschap baart de varkenssectorfederatie, die zich vooral bekommert om de bedrijfstechnische kant van de productie, zorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.