Varkenshouderij

Nieuws 1332 x bekeken

Sneller werken in de varkenshouderij

Sterksel - Het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel gaat op zoek naar manieren om de arbeidsomstandigheden op het varkensbedrijf te verbeteren.

Dit gebeurt in het kader van het project ‘Makkelijker én comfortabeler werken in de varkenshouderij’. Het Productschap Vee en Vlees subsidieert het project.

Binnen het project wordt gewerkt aan tijdbesparende manieren van vervoer en kleine innovaties. “Het vervoeren van gereedschappen en (reserve-)onderdelen maar ook het verplaatsen van varkens kan veel tijd kosten. Wij onderzoeken of er elektrisch aangedreven vervoersmiddelen bestaan die we snel kunnen aanpassen om bijvoorbeeld dieren of gereedschap te vervoeren. Daarnaast gaan we kijken bij andere sectoren naar het compleet geautomatiseerde transport”, vertelt innovatiemanager Marjolein van Genugten. Een voorbeeld van een kleine innovatie uit dit project is de “snelle” hygiënesluis.Of registreer je om te kunnen reageren.