Varkenshouderij

Nieuws

Scherpe volumedaling bij Zweedse varkensslachters

Jönköping – De varkensslachterijen in Zweden hebben in het 1e kwartaal ruim 10 procent minder varkens verwerkt dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de rijksdienst landbouw in Jönköping. Dit betekent dat van januari tot en met maart 683.000 dieren aan de haak kwamen tegen krap 760.000 in het eerste kwartaal van 2011. De dalende trend in 2011 blijkt zich daarmee in het lopende jaar versterkt door te zetten met als gevolg een verder groeiende overcapaciteit en stijgende kosten per geslacht varken, stelt het brancheorgaan Grisportalen vast. De grootste slachters in Zweden zijn het Finse HKScan en Danish Crown. De vier vestigingen van deze concerns leverden tussen de 7 en 20 procent in.

Of registreer je om te kunnen reageren.