Varkenshouderij

Nieuws

Private partijen betrekken bij PR-activiteiten

Doetinchem - LTO en NVV willen private partijen betrekken bij de financiering van PR-activiteiten voor de varkenshouderij.

NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg hoopt rond de vakantieperiode al een aantal mensen van verschillende partijen zoals voerfabrikanten en verwerkers bij elkaar te krijgen om afspraken te maken. Ten Have ziet allerlei mogelijkheden. "Kijk bijvoorbeeld eens naar wat Campina doet voor de melkveehouderij. Zoiets zou ook voor ons wat zijn."

Tot nu toe worden de activiteiten van Varkens in Zicht en het weekend van het varken gefinancierd vanuit het Productschap Vee en Vlees. Als de productschappen worden opgeheven valt die financieringsbron weg. Ook als de productschappen blijven bestaan en een takenpakket krijgen toebedeeld volgens de plannen van het kabinet, zal er geen budget meer zijn voor promotie en PR. Dit omdat dit niet meer tot het takenpakket van het productschap behoort.

Voorzitter Bennie van Til van Varkens in Zicht luidt daarom de noodklok. "Het wordt tijd dat de organisaties zich hierop beraden en een antwoord formuleren op deze nieuwe situatie." Zelf heeft Van Til ook contact gelegd met Varkens Vandaag, die vanuit Brabant allerlei publiciteitscampagnes voert. Er zijn mogelijkheden om samen te werken. "Maar als het gaat om rechtstreekse financiering van de activiteiten van zowel Varkens in Zicht als Varkens Vandaag leert de praktijk dat dit moeizaam gaat."

Of registreer je om te kunnen reageren.