Varkenshouderij

Nieuws 962 x bekeken

Onderzoeksvoorstellen luchtwassers en mestpannen goedgekeurd

Nijkerk - De Commissie varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees is akkoord gegaan met een onderzoeksvoorstel waarbij de mogelijkheden worden onderzocht om luchtwassers in te zetten voor indikken van de mest.

Ook het onderzoek naar mestpannen die frequent worden afgezogen is in principe goedgekeurd.

De commissie drong er wel op aan om bij beide onderzoeken te inventariseren wat in het veld allemaal al plaatsvindt op deze terreinen. Mark Tijssen (LTO): "We moeten voorkomen dat er dingen dubbel gebeuren." Volgens hem wordt met name het idee van de luchtwasser die wordt gebruikt om de mest in te dikken her en der in de praktijk uitgeprobeerd. Een mogelijkheid zou zijn aldus Tijssen om een netwerk te maken rond dit thema waarbij de deelnemers hun kennis en ervaringen uitwisselen.

Of registreer je om te kunnen reageren.