Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

NVV geeft startschot verkiezing mooiste varkensbedrijf

Barneveld – De NVV roept in haar ledenblad De Trog varkenshouders op zich te melden voor de verkiezing van het mooiste varkensbedrijf van Nederland.

De winnaar van deze zogenoemde Gouden Krul-verkiezing moet in het najaar bekend worden. Het gaat om een project dat gedragen wordt door NVV en LTO en wordt gefinancierd met gelden van het Productschap Vee en Vlees (PVV) die bestemd zijn voor pr-activiteiten in de varkenshouderij. De verkiezing wordt uitgevoerd door de NVV.

In de Trog roept de NVV varkenshouders die denken in aanmerking te komen voor de trofee zich te melden. Ook in Nieuwe Oogst, het blad van LTO, zal in één van de komende nummers een oproep verschijnen.

De pr-commissie van de NVV onder leiding van bestuursleden Jaco Geurts en Michel Schoneveld vormt de jury. De NVV zoekt nog enkele andere juryleden van buiten de varkenshouderij. “We denken aan een landschapsarchitect of een makelaar”, aldus Schoneveld.

Schoneveld is nog druk bezig met de invulling van het hele traject. Ook een website is nog niet beschikbaar. Met de oproep in de Trog en in Nieuwe Oogst hoopt hij voor de zomer voldoende deelnemers te hebben. De jury kiest drie bedrijven uit voor de finale. Op die bedrijven wordt een fotoreportage gemaakt en na de zomer kan het publiek via een internetverkiezing het mooiste bedrijf aanwijzen.

Het PVV meldt dat er vanuit het gezamenlijke pr-activiteitenbudget 40.000 euro beschikbaar is voor het project. Het is geld dat is overgebleven van 2010. Vóór 2011 werd het budget voor pr verdeeld over LTO en NVV, die zelf het geld mochten besteden aan projecten. Sinds 2011 wordt alles gezamenlijk besteed. De NVV heeft nu besloten het geld dat nog beschikbaar was uit 2010 te besteden aan de Gouden Krul en heeft hierover overlegd in het pr-overleg van het PVV.

Eén reactie

  • varkenshouder1

    Vraag me af of je wil dat zulk project € 40000.- mag kosten !!!!!
    Ik zie meer in PR voor ons product wat we maken, want er is geen enkele partij die reclame maakt voor vlees. De enige reclame die we kennen van vlees maakt Croma, en de rest ligt allemaal te slapen, met partijen als Vion, van Rooi, Compaxo enzovoort. Moet de sector ook niet eens in die hoek de verantwoordelijken op het matje roepen, zoals Mark van de Lee of Mark van Rooi.

Of registreer je om te kunnen reageren.