Varkenshouderij

Nieuws

Minder varkens bij Danish Crown: slachterij dichtv

Randers - Danish Crown ziet zich genoodzaakt één van zijn slachterijen in Denemarken te sluiten. Reden is een daling van de leverantie van vleesvarkens.

Volgens het vleesconcern is de maatregel een signaal dat het zijn economische verantwoordelijkheid durft te nemen. "We moeten waarborgen dat onze capaciteit is aangepast en dat de productie voortdurend wordt geoptimaliseerd en gerationaliseerd," verklaart productiedirecteur Søren F. Eriksen.

De sluiting treft het bedrijf in Esbjerg met 500 medewerkers en is eind augustus een feit. De capaciteit van enkele slachterijen wil Danish Crown tegelijkertijd uitbouwen, waardoor ook 300 nieuwe arbeidplaatsen ontstaan. De Deense slachterijen verwerkten in het eerste kwartaal 5,19 miljoen vleesvarkens tegen 5,57 miljoen in het eerste kwartaal van 2011. Danish Crown is de veruit dominerende slachter.

Of registreer je om te kunnen reageren.